Veli Akademileri Projesi kapsamında velilerimize yönelik "Kariyer ve Hedef Belirlemede Ebeveynin Rolü" konulu seminerimiz Psikolojik Danışman Esra Erkişi tarafından okulumuzda gerçekleştirilmiştir

Aile Okulu Projesi kapsamında Okul Rehberlik Servisi tarafından velilerimize " Aile içi iletişim ve sosyal duygusal gelişim" konulu seminer verilmiştir.

Ana, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın nedeni, "yeterince çalışmamak" olarak görülmekte ve öğrenciden sürekli daha çok çalışması istenmektedir. Oysa gerekli olan "Bilinçsizce çok çalışmak" değil; verimli ders çalışma yollarını iyi bilerek ve bunlardan gereğince yararlanarak etkili çalışmaktır.

Bu kapsamda ,okulumuzda Verimli Ders Çalışma Teknikleri konusunda rehberlik servisiyle birlikte broşür hazırlanıp öğrencilerimize dağıtılmıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 99. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Okulumuzun 2022 - 2023 Eğitim  Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı 31/10/2022 Pazartesi günü saat 16:10 'da yapılacaktır. Toplantı ile ilgili gündem aşağıya çıkarılmış olup, velilerimizin toplantıya iştiraklerini bekleriz.

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünde desteklenen İstanbul STEAM Bilim Teknoloji Eğitim Kültür Sanat Derneği ve çeşitli üniversiteler işbirliğinde gerçekleştirilen "7'den 77'ye Trafik Güvenliği ve Trafik Şenliği" projesine, tasarladığımız trafik oyunu ile katıldık. Öğrencilerimiz blok tabanlı kodlama aracı ile oluşturdukları oyunu trafik levhalarının daha eğlenceli halde öğretilebilmesi için oluşturmuştur. Etkinlikte standımızı İlçe Kaymakamımız Sayın Ali İkram TUNA ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan UYGUN ziyaret etmiştir.

Eyl

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7'den 77'ye Trafik Güvenliği ve Trafik Şenliği Projesinin Eğitimleri okulumuzda devam ediyor.

Eyl

Sosyal Bilgiler dersimizde iletişim konusunda jest ve mimiklerin iletişime katkısını öğrendik.Etkinligimizle öğrendiklerimizi eğlenceli ve kalıcı hale getirdik.

Tem

Okulumuz kantin işletme ihalesi 2886 sayılı Devlet ihale kanununun 51 g maddesine göre  28/07/2022 Perşembe günü saat 13:00'de yapılması planlanmıştır.

İhale şartnamesi ve gerekli evraklara ulaşmak için tıklayınız.

May

5.sınıf öğrencilerimizle beraber çeşitli kıraatler dinleyerek Kur'an-ı Kerim tilavetimizi güzelleştirdik. Tilavet eğitiminin yanı sıra farklı makamlarda ezanları dinleyerek ezanlar arasındaki ayrımları öğrendik. Ramazan ayı münasebetiyle kıraatlerini güzelleştiren öğrencilerimizle beraber hatim indirdik.

May

Okulumuzda Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı kapsamında hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin etkin bir şekilde kullanabileceği, erişimi kolay, güncel ve özgün bir kütüphane kuruldu. Öğrencilerimize yönelik teşvik programları düzenlenerek kütüphanemizi  aktif olarak kullanmaları sağlandı.

Egemenliğimizin temellerinin atıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının 102.yıl dönümünü coşkuyla kutladık. Kutlama programımızda sırasıyla anasınıflarımızın hazırladığı gösteriler, ortaokul öğrencilerimizin hazırladığı oratoryo çalışmaları, halk oyunları ve yarışmalar yer aldı. Kutlamalarda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Etkinlik kapsamında sergi, program ve Sezai KARAKOÇ kabir ziyareti düzenlendi.

Sergide Sezai KARAKOÇ sözleri ve şiirlerinden oluşan resimlere yer verildi.

Düzenlenen programda Kuran tilaveti, Ben Sezai, Sezai KARAKOÇ, Ey Sevgili şiiri ve koro, Mona Roza şiiri ve Sezai KARAKOÇ şiirlerinden Türkçe öğretmenlerimiz tarafından düzenlenen  oratoryo  çalışmasına yer verildi.

Program sonrası Şehzadebaşı Camii haziresinde bulunan Sezai KARAKOÇ kabri ziyaret edildi, Şehzadebaşı Camii ve diriliş şairimizin "Bin yıla yakın bir zaman aydınlığı beklemiş ve beş yüz yıl İslam'ın kutlu sesiyle kubbeleri çınlamış olan kutlu cami, Ayasofya! Cümle kapılarının olanca arzusuyla gün ışığına açılacağı günler yakın, çok yakın, muştu sana." diyerek muştusunu bize sunduğu  Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ziyaret edildi.

Buradan tüm kalbimizle Çanakkale'nin tüm kahramanlarına sesleniyoruz: İsimlerini bilmesek de memleketimizi ve geleceğimizi korumak için çocuklarımızın huzur, sağlık ve bereket dolu bir Türkiye'de yaşamasının temini için bu topraklara terini, kanını akıtan ve canını hiç çekinmeden vermiş tüm kahramanlarımızı minnetle anıyoruz.  Nur içinde yatsınlar... Ruhları şâd olsun...

18 Mart Çanakkale Zaferini bu ay öğrencilerimizle hatim indirerek karşıladık. Okulumuz öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen hatim duası Çanakkale şehitlerinin ruhlarına armağan edildi. Öğrencilerimizin her biri hatime katkıda bulunarak milli manevi değerlerimizin bilincine vardılar.