Öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmaları için Türkçe derslerinde kitap okuma saatleri düzenleniyor. Ayrıca 5. Sınıflarla "En çok kim okur?" yarışması tertip edildi. Öğrencilerimizin en çok kitap okuyanına küçük bir hediye takdim edilecektir.

Anadolu Yazarları Projesi kapsamında gerçekleştirilen Sait Faik ABASIYANIK sergimizden kareler.

Anadolu Yazarları Projesi kapsamında okulumuzda bu yıl edebiyatımızın önemli hikaye yazarlarından olan Adalı Şair Sait Faik Abasıyanık’ ı andık. Programımız okulumuz Görsel Sanatlar öğretmeni Fatma Demirkale öncülüğünde hazırlanan Sait Faik Abasıyanık sergisi ile başladı. Okulumuz Türkçe zümresi tarafından hazırlanan programımızda Sait Faik’in şiirlerine, yazarı daha iyi tanıyabilmek için sinevizyon gösterisine, Sait Faik’in eserlerinden derlediğimiz oratoryo gösterisine, okulumuz müzik öğretmeni Gözde Köksal’ın Kırmızı ve Yeşil şiirini bestelediği koro gösterisine yer verildi.

Okulumuzda bulunan Dilek şikayet kutusu belirli aralıklarla görevliler tarafından okunup öğrencilerimizin istek ve şikayetleri hakkında bilgi sahibi olunur. Ve buna bağlı olarak belirli düzenlemeler yapılır

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümü okulumuzda törenlerle kutlandı.18 Mart Şehitler  Günü'nde vatanımız için canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK  olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun!

Okulumuz öğrencilerimiz ile Ayasofya Camii Kebirinde sabah namazı kıldık. Hem Ayasofya Camiini ziyaret ettik hem de sabah namazını cemaat ile kıldık.

İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıldönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı. Törenimiz öğrencilerimizin Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u daha iyi tanımaları için sinevizyon gösterisi ile başladı. Devamında "Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" adlı şiir okunup  "12 Mart" adlı oratoryo gösterisi yapıldı. "Zulmü Alkışlayamam" adlı şiir ve "Bayrak" şiirinin okunmasıyla törenimiz sona erdi.

Öğrencilerimizin kültürümüzde yer alan edebi şahsiyetleri tanıması ve onların izinden gitmesi düşüncesiyle okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü coşku ile kutlandı. Ayrıca vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy'un hayatına dair pano, sinevizyon gösterisi ve tören yapıldı.

Ayrıca Koridorlarımızda kitap kahramanlarına ait çizimler yer aldı. Öğrencilerin yazar ve şairlerimizin eserlerine rahatlıkla ulaşmaları için de kütüphanemize yeni kitaplar eklenerek düzenleme yapıldı.

Öğrencilerimize kariyer planlama, akademik gelişim, liseye hazırlık doğrultusunda rehberlik ve bilgilendirme yapılmış, zaman yönetimi ve verimli ders çalışma tekniklerine dair rehberlik servisi tarafından hazırlanan broşürler dağıtılarak motivasyon çalışmaları yapılmıştır.

Hayırda yarışalım düşüncesiyle yola çıkan öğrencilerimiz harçlıkları ile hasta olan bir bebeğe umut ışığı olmak için gayret gösteriyor.

Okulumuzda meslek dersleri öğretmenlerimiz  işbirliği ile haftanın ayetleri ve haftanın hadisleri belirlenmiş bu kapsamda öğrencilerimizle birlikte pano hazırlanmıştır. Bu sayede okulumuz eğitim ortamında bir yandan da öğrencilerimizin ruhlarını, İslam'ın güzel öğretileri ile anlamlandırmak ve ahlaklarını güzelleştirmek konusunda farkındalık sağlanması amaçlanmıştır.

Kalite Takip Sistemi projesi kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümre Öğretmenleri tarafından makale taraması ve müzakeresi için toplanıldı .

Çalışmamız kapsamında  Hz.Muhammed(sav)'in eğitim anlayışı ve eğitim metodları konulu Hz.Peygamber'in (sas)   Eğitim-Ögretim modelinde belli başlı ilke ve metotlar adlı Ramazan Gürel'in yazmış olduğu makale okunulup, müzakere edildi. Günümüz eğitim modelleri ile Peygamberimizin eğitim modelleri karşılaştırılıp genel bir değerlendirme yapıldı. Ayrıca örnek alınması gereken güzel metotlar tavsiye edildi.Öğretmen arkadaşlarımıza sunulmak üzere konu başlıkları belirlendi.

İslam'ın ortaya koyduğu anlayışa göre eğitim öğretim uygulamalarının temel amacı ahiret mutluluğunu temin etmektir.  Dolayısıyla  Hz. Peygamber (sas)  de eğitim  ve öğretime dair tüm faaliyetlerinde bu amacı öncelemistir. Buna bağlı olarak Hz. Peygamber  hedef kitlesine onlara en uygun olan metotlarla yönelmiştir.

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da bütün insanlığa örnek olan Efendimiz(sas)'in usul ve tekniklerine sahip çıkarak insanlığın kurtuluşuna vesile olmak ümidiyle müzakere sonlandırılmıştır.

Ock

2022 - 2023 eğitim öğretim yılı 1. dönem sonu karne töreninimizi 20/01/2023 Cuma günü okul bahçesinde gerçekleştirdik. Törende okul dönem sonu başarısına göre ilk üçe giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

Bütün öğretmen, öğrenci ve velilerimize iyi tatiller dileriz.

Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 84. yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı.

Okulumuz rehberlik servisi tarafından 8. Sınıf velilerimize yönelik olarak LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Sınavı hakkında bilgiler verildi.