18 Mart Çanakkale Zaferini bu ay öğrencilerimizle hatim indirerek karşıladık. Okulumuz öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen hatim duası Çanakkale şehitlerinin ruhlarına armağan edildi. Öğrencilerimizin her biri hatime katkıda bulunarak milli manevi değerlerimizin bilincine vardılar.

Büyükçekmece Tepecik İmam Hatip Ortaokulu'nda Kts kapsamında yapılan şehit öğretmen panomuz okulumuzun şehitlik bölümünde öğrencilerimizle paylaşılmıştır.

Okulumuzda, 2022 LGS sınavına yönelik olarak 8. sınıf öğrencilerimize Seviye Tespit Sınavı uygulanmıştır.

Okulumuzda öğrencilerde milli ve manevi değerlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulüne yönelik tören coşkuyla kutlanmıştır. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy törende saygıyla anıldı. Bunun yanında 18 Mart Çanakkale Zaferi tiyatro gösterisi, şiirler ve türkülerle kutlandı.

Öğrencilerin edebiyat alanında önemli şairleri tanımaları amacıyla koridorlarımız şairlerimizin sözleri ve şiirleriyle süslendi.

Okulumuzda Türkçe zümremizce hazırlanmış olan edebiyat sokağımız Türkçe ve Dkab zümremiz işbirliği ile yeniden okulumuza kavuşturuldu. Edebiyatımızın önemli şairlerinin ve şiirlerinin hazırlanıp asıldığı sokağımızda Hacivat-Karagöz, Nasreddin Hoca, Keloğlan, Küçük  Prens gibi önemli karakterlerin de resimleri bulunmaktadır.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında yurt genelinde eş zamanlı olduğu gibi okulumuzda da deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen tatbikat sayesinde öğrenci ve öğretmenlerimizin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu test edildi. Okul bahçesinde toplanan öğrencilerimize depremin değil ihmalsizliğin hayat kaybına neden olduğu belirtildi.

Ock

Aralık ayında olmamız hasebiyle irfan ehlinden olan Hz. Mevlânâ' yı tanımaya niyet ettik.

Bu ay, Hz. Mevlana'nın sözleri ile koridorlarımızı ahlâkı ile ahlâkımızı süslemeye çalıştık, İslam'ın abide şahsiyetlerini tanımak, tanıtmak ve hayatlarıyla hayatlarımıza yön vererek örnek insan olmak hepimizin hedefi oldu.

Ock

Öğrencilerimize yönelik meslek ve kariyer tanıtım etkinlikleri yapıldı.

Okul Psikolojik Danışman ve Rehberlik öğretmenimiz Müfide Çırak öncülüğünde akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı sınav kaygısı, meslek seçimi  ile ilgili bilgiler verildi. Hedefler netleşti hayaller için daha sağlam adımlar atıldı. Yoğun bir ilgi gören seminerimiz için Müfide hocamıza ve büyük bir hevesle katılım sağlayan öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Ock

Tepecik İmam Hatip Ortaokulu öğretmen kadrosuyla beraber Doğan Cüceloğlu'nun İrfan Erdoğan ile yapmış olduğu öğretmenin öğrenme yolculuğu sohbeti izlendi. Ve bu sohbette geçen   '' Öğretmen Olmak Bir Cana Dokunmak'' adlı kitap hakkında bilgi paylaşımı yapılarak öğretmenin eğitimci yönüne ve insani özelliklerine dair sohbet edildi.

Ock

Okulumuzda 6. ve 8. sınıflar ile münazara etkinlikleri gerçekleştirildi. 6. Sınıf münazara konusu "İnsanın uzun yaşaması mı yoksa hayatını değerlendirerek yaşaması mı daha önemlidir?" iken 8. Sınıf münazara konusu "İnsan güç müdür yoksa yük müdür?" şeklinde belirlendi. Etkinliğimiz bir ders boyunca sürdü ve birinci gruplar seçildi. Böylece öğrencilerin etkin dinleme, kendini ifade etme, araştırma ve eleştirel düşünme becerilerine katkı sağlandı.

Ock

Kur'an'ı Kerim muhtevası üzerine söyleşilerle geçen programımızda hocamız Ahmet Kavak ; Kuran'da konu edinilen bilimsel gerçeklerin içeriği ve Kur'an'ın hayatımıza etkileri hakkında öğrencilerimizle soru cevap şeklinde sohbet gerçekleştirdi.

Davetimize icabet eden Ahmet Kavak beyefendiye  ve programda emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma İstanbul Bölge Yarışması erkek ve kız öğrenci kategorilerinde okulumuzu temsil eden Hasan Said Durgut ve Esma Kiraz adlı öğrencilerimizin ödül töreni.

25 Kasım Perşembe günü okulumuzda düzenlenen iki seanslık bir söyleşi ile Yazar-Şair Özgür ÇOBAN öğrencilerimizle buluştu.  Şiirler okundu, soru- cevaplarla yazarlık, şairlik üstüne sohbet edildi.

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Öğrencilerimizin verimli ders çalışması amacıyla Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmen Uzman Müfide Çırak Hocamız ile hazırladığımız verimli ders çalışma broşürleri öğrencilerimize dağıtıldı. Bu konudaki soruları  dinlenildi ve bu konuda gelişmeleri için kendilerine yön verildi.

Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 83. yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı.