Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) dünyaya gelişinin yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda Mevlid Kandili özel programı hazırlandı. Programımız, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı akabinde öğrencilerimizden Efendimizin hadis-i şeriflerini dinledik. 8. Sınıf öğrencilerimiz Efendimizin doğumunu anlatan şiirlerini okudular ve sonrasında okulumuz öğrencilerince hazırlanan sinevizyon gösterimi izlendi. Son olarak okulumuz korosunun ilahi dinletisiyle programımız son buldu.

May

Okullarda mevcut bulunan mescit ve camilerin durumları kontrol edilerek ihtiyaç dahilinde iyileştirmeler yapılır" amacıyla mescitte iyileştirmeler yaptık.

Mescitte genel bir temizlik yapılarak eksiklikler giderilmiştir. Etkinliğimize katılan gönüllü öğrencilerimizle yaptığımız çalışma ile iyileştirmeler sağlanmıştır.

Ayrıca mescidde kullanılmak üzere Kuranı Kerim ve benzeri kitaplar temin edildi. Öğrencilerin ibadetlerini daha rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için seccade ihtiyaçları da karşılandı. Mescidimiz haftalık temizlenmekte ve öğrencilerimizin temiz bir ortamda ibadet etmelerine olanak sağlanmaktadır.

May

Öğrencilerimiz ile doğruluk konusunda bilinçlenmek için  el broşürleri hazırladık. Bu broşürleri velilerine aktaracak olan öğrencilerimizin ardından doğruluk konusunda bir pano hazırlayarak konu üzerinde hakimiyet sağlamaları amaçlanmıştır.

May

Kalite Takip Sistemi (KTS) faaliyetlerimiz kapsamında Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze ait  web sitelerinin tanıtımını gerçekleştirildi.

-dogm.meb.gov.tr,

-religiouseducation.meb.gov.tr

-dinogretimi.meb.gov.tr-

-dkab.meb.gov.tr

-dinogretimiokullar.meb.gov.tr

-hafiz.meb.gov.tr

-dogm.eba.gov.tr

May

İmam Hatip Liselerinin sunduğu imkânları, mezunlarının başarılarını içeren bilgilendirici tanıtım çalışmaları yaptık. Bu kapsamda bilgilendirme afiş ve broşürlerimizi öğrencilerimzile paylaştık. Hazırlamış olduğumuz okulumuz tanıtım sunu ve filmleri ile İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri tanıtım sunu ve filmlerini öğrencilerimizle izledik. Böylelikle imam hatiplere karşı ilginin artmasını hedefledik.

May

Kalite Takip Projesi kapsamında öğrencilerimizle beraber tarihi ve dini mekânların ziyaret edilerek bilgi, kültür ve tecrübe aktarımı amacıyla Ayasofya Camii'ni ziyaret ettik.

May

Okulumuz rehberlik servisi tarafından 8. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak bölgemizde bulunan lise ve türleri hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

May

Okulumuzda Akademik gelişim, kariyer planlama ve liseye hazırlık alanı kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimize seviye tespit sınavı uygulandı. Yapılan sınavın sonuçları değerlendirilerek öğrencilerimiz ve velileriyle paylaşıldı. Böylece öğrencilerimizin hangi konularda eksik oldukları tespit edilip buna yönelik bir çalışma planı hazırlanarak eksikliklerin telafi edilmesi kararlaştırıldı.

May

Vatanımız mukaddesatımız uğrunda şehit olan öğretmenlerimizi bir kez daha hatırladık.Vermiş oldukları eğitimle hakkı ödenmeyecek olan eğitim ordusunun ölümsüz kahramanlarını öğrencilerimize tanıtarak milli manevi ve dini duygularının pekişmesini sağladık.Öğrencilerimizde vatan bayrak ve millet olma bilincini bir kez daha pekiştirdik.

Okulumuz öğrencileri arasında mani yarışması düzenlendi. Her sınıf kademesinden Türkçe Öğretmenlerimizin seçtiği 1.lere "Mani Yarışması 1.si" Madalyası verildi.

Okulumuz resim öğretmenleri yardımıyla renklendirilen köşelerimizi okuma köşesi olarak değerlendiriyoruz.

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz." Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Öğrencilerimizin özgüvenlerini arttırmak, ifade yeteneklerini geliştirmek, tahtada çıkıp konuşma fobilerini yenmek,grupla çalışma sorumluluğunu alabilmek, çok boyutlu düşünme becerilerini ilerletmek için; Türkçe dersinde öğretmenimiz Fatma Tanır yönetiminde , " Sanat" teması çerçevesinde kuklalar yaptırıldı ve bu kuklalar sahnelendirildi.

Okulumuz mescidinde öğrencilerimiz öğretmenlerimizin imamlığı ile cuma namazı kılıyorlar. Kız öğrencilerimizin cemaat ile namaz kılmalarını teşvik etmek niyetiyle cuma namazımıza kız öğrencilerimiz de iştirak ettiler.

6. Sınıflarımız arasında  " Sanat" teması çerçevesinde " İhtiyar Çilingir" metni işlenirken , metnin 8. Etkinliğinde yer alan " el işçiliği ile yapılan ürünler mi yoksa fabrikalarda yapılan ürünler mi daha estetiktir?" sorusunun cevabını aramak için Türkçe öğretmenlerimiz yönetiminde büyük grup tartışması yapılmıştır.