T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Büyükçekmece Tepecik İmam Hatip Ortaokulu

Duyurular

Ara

 Öğrencilerimizin okuyan 7ler projesine dahlini gerçekleştirebilmek adına gruplar oluşturuldu. Bu gruplar devamlılığı olması niyetiyle 5. Sınıflardan seçildi. İslam sadece ibadet itikat konularını içeren bir din olmadığından,  hayatın her alanında İslam ı yaşama gerekliliğimiz olduğundan okunacak kitapları dinî içerikli kitaplarla sınırlı tutmadık. Öğrencilere verilen kitaplar arasında dinî içerikli kitapların yanı sıra dünya klasikleri ve yerli edebiyatın temel taşı olan eserlere de yer verilmiştir. Amaç okuma alışkanlığını geliştirmek ve bu alışkanlık ışığında âleme ve insanlığa bir bakış geliştirebilmeyi sağlamaktır.

Ayrıca projeyi farklı bir pencereden değerlendirerek"sorumluluk çantası" uygulamamızı başlattık bu uygulama çerçevesinde öğrencilerden yine 7 li gruplar oluşturulup üzerinde sorumluluk çantası yazan çantalar dağıtıldı. Bu çantaların içinde öğrenciler için namaz çizelgeleri, aileleriyle okuyacabilecekleri kitaplar, tesbih vb gibi teşvik edici eşyalar bulunmaktadır. Bu çantaları alan öğrenciler bir hafta sorumluluklarını yerine getirdikten sonra yeni arkadaşlarına iletmek üzere teslim edeceklerdir. Kısacası okuyan 7lere 7 günlük görevleri  içeren sorumluluk çantası uygulamasını da ekleyerek projenin farklı bir vechesine okulumuz öğretmen ve öğrencileri ile öncülük etmiş olduk. 

Ara

 Öğretmenlerimize iletişim becerileri, sınıf yönetimi, öğrenci ilişkileri ile ilgili Aamir KHAN´ın "Her Çocouk Özeldir" isimli eserini izledik. Filmin ardından izleyen öğretmenlerimizle film üzerine istişare ederek öğretmenin farklı yaklaşımını ve öğrenci üzerine etkisini konuştuk.

Ara

 Devamsızlık, sınıf tekrarı ve okul terki riski taşıyan öğrenciler erken tespit edilmiş, Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu´nda görevli öğretmenlerimiz tarafından müzakere edilerek aileler ile irtibata geçilerek eylem planı hazırlanmıştır.

Kas

Okulumuz giriş katında bulunan, dilek ve şikayet kutusu 12/11/2018 tarihinde oluşturulmuştur.Velilere, öğrencilere ve okul çalışanlarına duyuru yapılmıştır.Sizlerin görüş ve önerileri bizler için çok önemlidir.Belirli aralıklarla açılan dilek, şikayet ve öneri kutusu ile birlikte çokça şikayet ve öneride bulunulmuştur.Genel olarak çıkan eleştiriler idareye teslim edilerek üzerinde konuşulup karar verildi. 

Kas

 Okul Müdiremiz eğitim içeriğini ve uygulamalarını izlemek ve değerlendirmek ve öğretim birliğini sağlamak amacıyla derslere girmiş, öğretmenler arasında tecrübe ve deneyimlerini paylaşmıştır.

Kas

 Öğrencilerle belirli gün ve saatlerde bir araya gelinerek çalışmalara başlandı. Yapılan çalışmalarda öğrencilere Kur 'an kıraatlerinin iyileştirilmesi, ses ve nefes eğitimi, ezan, sala vb.  okuma becerileri gibi çalışmalar yapılarak mesleki alan kabiliyetleri arttırıldı.  Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerin okul mesleki alan derslerinde istek ve azimlerinin arttığı gözlemlendi.

Kas

  Peygamber Efendimiz sas Müslümanlarının her alanda rehber olarak gönderilmiştir. Efendimiz sas hayatını her alanda değerlendirerek örnek alma düşüncesi ile incelemeliyiz. Eğitim de bu alanlardan en önemlisi olarak değerlendirilebilinir. Eğitim konusunda çocuklara yaklaşımın nasıl olması gerektiği, eğitimde izlenilen yol ve kullanılması gereken dil tamamen rehberimiz olan Efendimiz Hz Muhammed sas den öğreneceğimiz temellerdir. Dkab zümresi olarak bunun bilinciyle Efendimiz sas in eğitim yöntemlerini değerlendirildi. Ve örnek almamız gereken hususlar tekraren dile getirildi. 

Kas

 Okulumuzda Mevlid-i Nebî Hftası kapsamında öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizle birlikte program hazırlandı. BU program kapsamında nitelikli öğrencilerimizden koro oluşturulup Hz. Peygamber´e Muhabbet Besleyen İlahiler okundu. Öğrencilerimiz arasında "Peygamberime Mektup" konulu kaybedeni olmayan bir yarışma düzenlendi. DKAB öğretmenlerimiz tarafından Hz. Peygambere Muhabbet konulu bir konuşma yapılarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize hitap edildi.

Kas

 Kuran-ı Kerim derslerimizi daha verimli ve etkin hale getirebilmek için U düzenine uygun bir sınıf sistemi oluşturuldu. Akıllı tahtadan Kuran Karilerine ait ses dosyalarından yararlanılarak özgün bir şekilde Kuran-ı Kerim derslerimiz gerçekleştirilmektedir.

Kas

 Uzman Psikolog ve Eğitim Uzmanı Özkan ŞENOL tarafından 20.11.2018 Salı saat 09:30´da okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilecek seminerde velilerimize yönelik olarak "Çocuk sorunları ve çözüm yolları" konusu işlenecektir. Tüm velilerimizi seminerimize bekliyoruz.

Ekm

 Okulumuzun uygun yerlerini, lcd ekranını Kuran-ı Kerim Ayetleri ile süsledik. Farklında olmadan öğrenme metodu ile sınıflarımızın uygun kapılarına Ayetler yazdırarak çocuklarımızın Kuran-ı Kerim ile içiçe olması hedeflendi. Yine bu nedenden ötürü okulumuzda bulunan Lcd ekrana Kuran-ı Kerimde Güzel Ahlak konulu bir sunum hazırlanıp yansıtıldı.

Ekm

 Okulumuz öğrencileri yönelim ve yetenekleri dikkate alınarak mevcut bulunan kulüplere yönlendirilmişlerdir. Her kulübün yönetimi öğpretmenler tarafınfa üstlenilmiştir. Öğretmenler bu kulüp içerisinde gerçekleştirilecek olan uygulamaları belirler. Bu şekilde öğrencilerin yönlendirilmesi amacına uygun davranılmıştır. Bu kulüpler dışında okulumuzda öğrencilerimizin ilgi ve alakaları dikkate alınarak okuma grupları oluşturulmuştur. Bu okuma grupları hadis, fıkıh vb. gibi ilimler etrafına konumlandırılmıştır. Ayrıca edebi zevklerin geliştirilmesi adına hikaye, roman gibi okuma grupları da oluşturulmuştur.

Ekm

 Öğrencilere meslek derslerini tanıtıcı bir sunum hazırlandı. Sunum çeşitli görsel materyaller ile desteklenerek öğrenciler için ilgi çekici hale getirildi. Sunum içeriğinde Kuran-ı Kerim, Arapça ve diğer meslek dersleriyile ilgili genel bilgiler verilerek ders içeriklerinden bahsedildi. Sunum akışında öğrencilerin bu derslere karşı önyargı ve korkuların giderilmesi hedeflendi. Bu hedef doğrultusunda sunum gerçekleştirildi. Son olarak öğrencilerin soruları cevaplanarak sunum tamamlandı.

Ekm

 Öğrencilerin yeni bir döneme girmesi, ilkokuldan farklı olarak her derse farklı bir öğretmenin gireceği gibi hususlar öğrencilere aktarılmıştır. Öğrencilere bu eğitim öğretim yılında ders olarak seçtikleri seçmeli dersler duyurulmuş ve bu  derslerle ilgili bilgiler verilmiştir. Öğrencilerin bu uyum döneminde birbirleriyle tanışıp kaynaşması sağlanmıştır. Uyum döneminde karşılaşılabilecek her türlü olumsuz durum ve sorunun en aza indirgenmesi için okul idaresi ve okulumuz öğretmenleri gerekli gayreti göstermişlerdir.

Ekm

 Çocukların ve gençlerin gelişim dönemi evrelerini, 6-12 ve 12-18 yaş grubu özelliklerini tanımak ve ergenlerle iletişim temalı toplantımızda Nevzat TARHAN´ın "Bilinçli Genç Olmak " isimli kitabı okunmuş ve müzakere edilerek çocukların ve gençlerin gelişim dönemi evrelerinde onlara daha verimli olmak hedeflenmiştir.