İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Büyükçekmece Tepecik İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuz kantin işletme ihalesinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51 g maddesine göre  18.04.2024 Perşembe  günü saat 10.00'da Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplantı salonunda yapılacaktır.

Şbt

21 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan İOKBS (İlk ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) başvuru kayıtları  13 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. Sınava katılmak isteyen öğrenciler belirtilen kayıt tarihlerinde velisi ile birlikte, ailenin 2023 yılına ait toplam gelirini gösterir bordro ile okul idaresine başvurabilirler.

Mrt

Anadolu Yazarları projesi kapsamında hazırladığımız Sait Faik ABASIYANIK program ve sergisi 21 Mart Salı günü saat: 11.30'da okulumuz konferans salonunda yapılacaktır.

May

İlkokul öğrencilerine okulumuzu tanıtmak ve okulumuzu tercih etmeleri için afişler hazırladık.

May

Okulumuzda eğitim ortamları ve fiziki imkanlar alanı kapsamında okulumuzun merdiven ve koridorlarına hem ingilizce hem de Arapça olmak üzere özlü sözler yazıldı.Öğrencilerin ilgilerini Arapçaya çekebilmek maksadıyla pano oluşturuldu.

May

Okulumuz öğretmenlerine alternatif okul ve eğitim modelleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Mrt

Mart ayı KTS kapsamında Vatanımız ve mukaddesatımız uğrunda şehit olan eğitimcilerimiz, öğretmenlerimizle ilgili kitap veya hatıralar okundu ve müzakere edildi. Öğretmenlerimizin görüş bildirdiği toplantıda şehit öğretmenlerimizin isimleri de okunarak yâd edildi. Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı pano ile şehit öğretmenlerimiz öğrencilerimiz tarafından da tanınmıştır.

Mrt

02 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı kayıtları 11-22 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınava katılmak isteyen öğrenciler "Maddi  Durumu Gösteren Ek-1 Formunu" okul idaresinden alabilirler.

Ara

14.12.2018 tarihinde örneklem grubu oluşturularak Öğrenci-Veli Memnuniyeti Anketi uygulanmıştır.

Anket konu başlıklarına göre sonuçlar değerlendirilmiştir. Buna göre;

0.            Ulaşılabilirlik ve iletişim konulu soruların %98'ine çok güçlü dönütü alınmıştır.

0.            Dilek, öneri ve şikayetler ile ilgili sorulara %96'sına çok güçlü dönütü alınmıştır.

0.            Güvenirlik ile ilgili sorulara %90 çok güçlü ve güçlü, %10'una orta geri bildirimi alınmıştır.

0.            Güvenlik ile ilgili soruların %100'üne çok güçlü geri bildirimi alınmıştır.

0.            Kararlara katılım ile ilgili konuya %86 güçlü, %14 orta dönütü alınmıştır.

0.            Öğrenci işleri ile ilgili sorulara %92 çok güçlü cevabı verilmiştir.

0.            Eğitim öğretim faaliyetleri (ders programı) ile ilgili konulara %96 çok güçlü cevabı verilmiştir.

0.            Eğitim öğretim faaliyetleri (öğrenme öğretme yöntem ve teknikleri) ile ilgili sorulara %85 çok güçlü ve güçlü, %15 orta, dönütü alınmıştır.

0.            Eğitim öğretim faaliyetleri (sınıf atmosferi) ile ilgili sorulara %97 çok güçlü cevabı verilmiştir.

0.            Eğitim öğretim faaliyetleri ders araç gereçleri ile ilgili sorulara %93 çok güçlü cevabı işaretlenmiştir.

0.            Teneffüslerle ilgili sorulara %99 olumlu dönüt alınmıştır.

0.            Okulun fiziki ortamları ile ilgili sorulara %98'ine olumlu geri bildirim alınmıştır.

Genel olarak anket değerlendirildiğinde veliler ve öğrencilerimizin okulu, iletişim, güvenlik, öğrenci işleri, eğitim öğretim faaliyetleri, okulun fiziki ortamı, sosyal faaliyetleri ile ilgili konularda %90 ve üzerinde olumlu değerlendirdiği gözlemlenmiştir. %10'un olumsuz değerlendirildiği gözlemlenerek okulumuz idaresiyle, tüm öğretmenlerle ve personellerle paylaşılarak gerekli çalışmaların yapılmasına karar verilmiştir

Ara

Okul koridorlarında ve bazı sınıf köşelerinde kitap okuma alanları oluşturuldu. Yapılan faaliyetlerde güdülen amaç öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak ve kültürel gelişimlerini sağlamaktı. Bu yönde faaliyetler gerçekleştirildi. Yapılan faaliyet sonucunda öğrencilerden olumlu geri dönütler alındı.