Etiket Sonuçları: İstiklal Marşı

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programla İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılını ve Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u saygı ve minnetle andık.

İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıldönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı. Törenimiz öğrencilerimizin Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u daha iyi tanımaları için sinevizyon gösterisi ile başladı. Devamında "Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak" adlı şiir okunup  "12 Mart" adlı oratoryo gösterisi yapıldı. "Zulmü Alkışlayamam" adlı şiir ve "Bayrak" şiirinin okunmasıyla törenimiz sona erdi.

Okulumuzda öğrencilerde milli ve manevi değerlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulüne yönelik tören coşkuyla kutlanmıştır. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy törende saygıyla anıldı. Bunun yanında 18 Mart Çanakkale Zaferi tiyatro gösterisi, şiirler ve türkülerle kutlandı.

Öğrencilerin edebiyat alanında önemli şairleri tanımaları amacıyla koridorlarımız şairlerimizin sözleri ve şiirleriyle süslendi.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı; milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz programda İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u da ölümsüz dizeleriyle rahmet ve minnetle andık. Programımıza Mehmet Akif Ersoy ve aziz şehitlerimizin ruhu için Aşr-ı Şerif okunarak başlandı, şiirler ve bayrak gösterisi ile devam eden programımıza vatanımızın bekâsı için yapılan dualar ile son verildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.